Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie na ostro

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
marynata
olej 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
miód gryczany 1 łyżeczka
płatki chili 0,5 łyżeczki
przyprawa do sosu 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
ketchup 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie na ostro

Kroki postępowania

1
Żeberka opłukać, po porcjować. Wrzucić do miski i dodać przyprawy, olej, miód, ketchup, musztardę oraz liścia i ziela angielskie. Wszystko wymieszać dokładnie ręką. Wstawić do lodówki na ok 3 godz lub na całą noc.
Krok 1 - Żeberka w miodzie na ostro foto
2
Po upływie czasu żeberka przełożyć do rękawa i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok 1 h. lub do miękkości mięsa.
Krok 2 - Żeberka w miodzie na ostro foto
3
Żeberka wyjąc z piekarnika i lekko ostudzić. Podawać z surówką lub bezpośrednio z dipem.
Smacznego :)
Krok 3 - Żeberka w miodzie na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.09.2013 09:35
robię takie bardzo smaczne
Megg 22.09.2013 17:24
wyśmienite żeberka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak