Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,7 kg
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Żeberka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą, pieprzem i papryką słodką i pozostawić na 1-2 godziny w lodówce.
Żeberka przekładamy do brytfanny z dnem grillowym, podlewamy kilkoma łyżkami wody i smarujemy mieszanką musztardy z miodem. Smażymy na wolnym ogniu około 45-50 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.09.2016 21:50
Hmmm pyszne
bertpvd 12.09.2016 01:41
wspaniałe żeberka
Róża1 11.09.2016 23:03
ale apetyczne mięsko :-)
patryska76 11.09.2016 22:59
pyszne żeberka!
Beatris 11.09.2016 21:06
Apetycznie przygotowane mięsko, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak