Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 80 dkg
olej 1/2 szkl
cebula 1/2
woda 2 łyżki
miód 2 łyżki
papryka 1/2 łyżeczki
curry 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Kroki postępowania

1
Do miseczki dajemy olej,wodę i lejący miód. Następnie dodajemy paprykę, curry, sól, pieprz, oraz posiekaną cebulkę i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy, aby dobrze składniki się połączyły.
Krok 1 - Żeberka w miodzie foto
2
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy przygotowaną marynatę i dajemy pokrojone żeberka. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Krok 2 - Żeberka w miodzie foto
3
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 50 minut
Krok 3 - Żeberka w miodzie foto
4
Smacznego
Krok 4 - Żeberka w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.06.2013 20:49
bardzo apetyczne
jeta72 29.03.2013 11:52
uwielbiam :-)
MagdaXXX 14.03.2013 20:22
mniam ekstra
ben-ka 04.10.2012 09:48
wspaniale smakują takie żeberka,też je robię bo lubię.
Wafelek2601 04.10.2012 09:03
Wspaniałe mięso
Henryka2 04.10.2012 05:28
Ja też! Apetycznie pachnie. :)
Wacław 03.10.2012 13:48
takie mięsko ,to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak