Żeberka w miodzie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód

    1 słoik
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo prosty i pyszny przepis. Marynata: do miski wlewamy płynny miód - cały słoiczek i dolewamy całe opakowanie maggi (płynna przyprawa do zup). To wszystko. Wrzucamy wyporcjowane żeberka i marynujemy 2 godziny. Następnie wykładamy na żaroodporne naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni aż żeberka się upieką (w zależności, jak to lubi - ale ja lubię mocno spieczone, więc trzymam aż stają się ciemne). Palce lizać!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 25.07.2012 08:30
lubie zeberka miodowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat