Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula biała 2 szt
miód prawdziwy 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyzeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodowym sosie

Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć żeberka i cebulę, chwilkę smażyć. Dodać przyprawy, czosnek i miód, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości, ok 1 godz. W tym czasie podlewać wodą w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 15.12.2013 21:48
mmmm zeberka uwielbiam :)
Milka100 15.12.2013 20:57
moje klimaty
Małgorzata106 15.12.2013 20:33
pyszne danie
Gracer 15.12.2013 19:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak