Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodowej glazurze

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 70 dag
olej 0,5 szklanki
miód 3 łyżki
ząbki czosnku 5
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodowej glazurze

Kroki postępowania

1
Zeberka dzielimy na mniejsze części. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy przyprawę do żeberek oraz wlewamy olej.
Krok 1 - Żeberka w miodowej glazurze foto
2
Następnie dodajemy miód i całość dokładnie mieszamy (ja dawałam miód prawdziwy, a nie sztuczny i całość była dość gęsta dlatego dodałam kilka łyżek wody).
Krok 2 - Żeberka w miodowej glazurze foto
3
Obrany czosnek kroimy w plasterki, wsypujemy łyżeczkę soli i troche pieprzu - mieszamy i próbujemy czy marynata jest smaczna. Wkładamy żeberka i obtaczamy je dokładnie w marynacie - odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 3 - Żeberka w miodowej glazurze foto
4
Żeberka pieczemy godzinę w temp 190*. Podajemy do obiadu z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Żeberka w miodowej glazurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 02.02.2013 14:22
smaczne :)
Aga20 02.02.2013 11:16
Aż się głodna zrobiłam, prosty przepis ale jaki efekt:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak