Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie z piwem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka
Party Dip Barbecue Prymat całę
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
oliwa 2 łyżki
skórka z limonki 2 łyżki
piwo ciemne 1/2 szklanki
żeberka 1 kg

Duszenie

Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżki
woda 1 l
cebula biała 1/2 z całej
piwo ciemne
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie z piwem

Na samym początku robimy marynatę i wrzucamy do niej 1 kg żeberek, zamarynowane mięsko wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po wyjęciu obsmażamy je na patelni z obydwu stron i wrzucamy do garnka. W nim powinno się znajdować: woda, lubczyk, cebulka pokrojona w kostkę, vegeta, pieprz cytrynowy. Wszystko w garneczku dusimy przez 2 godziny aż do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 17.06.2015 18:21
Zrobiłem je i są bardzo smaczne i takie kruchutke.
IwonaKa 14.06.2015 13:28
w takiej marynacie jeszcze nie robiłam
Margo1 07.06.2015 17:58
Chyba takich nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak