Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w marynacie musztardowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

musztarda 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka

mięso

żeberka wieprzowe 700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w marynacie musztardowej

Marynata: do miseczki przekładamy wszystkie składniki i razem mieszamy. Myjemy i osuszamy żeberka, a następnie nacieramy mięso marynatą. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.04.2016 10:32
apetycznie, mniam
Ewelina1991 28.04.2016 14:23
pyszne te żeberka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak