Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie miodowo-keczupowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
keczup pikantny 6 łyż
miód 3-4 łyż
papryka czerwona 1 łyż
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie miodowo-keczupowej

Mięso płuczemy, osuszamy i dzielimy na części co dwie kosteczki. Nacieramy Kucharkiem i pieprzem.
Keczup mieszamy z miodem i pozostałymi przyprawami. Marynatą smarujemy mięso i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Żeberka przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.08.2013 11:11
apetyczny przepis
wlicka 08.07.2013 23:35
podoba mi się:)
Kasia36 28.05.2013 23:11
Zjadłabym takie żeberka, smaczne
olkaaa 14.12.2012 09:43
uwielbiam żeberka
wyattearp 09.12.2012 16:47
UWIELBIAM
adelajda 09.12.2012 11:52
bardzo lubię tylko rzadko robię !
Laila2786 09.12.2012 11:48
hmmm aż zgłodniałam
IwonaKa 09.12.2012 11:43
ale pycha,uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak