Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

piwo 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
kminek 2 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 ząbki

mięso

żeberka wieprzowe 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w marynacie

Wszystkie składniki razem mieszamy. Pokrojone na kawałki żeberka marynujemy przez 12 godzin w lodówce, najlepiej w zamkniętym pojemniku, od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak