żeberka w marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • piwo

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • kminek

    2 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 ząbki

mięso

  • żeberka wieprzowe

    1 kilogram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki razem mieszamy. Pokrojone na kawałki żeberka marynujemy przez 12 godzin w lodówce, najlepiej w zamkniętym pojemniku, od czasu do czasu mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat