Żeberka w kiszonej kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • kapusta kiszona

    około 2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielic na małe kawałki i umyc. Osuszyc i natrzec solą oraz pieprzem, opruszyc mąką. Tak przygotowane obsmażyc ze wszystkich stron na rumiano, pod kiniec dodac pokrojona w kostkę cebulę i zezłocic. Kapuste w razie potrzeby przepłukac wodą. Naczynie żaroodporne wyłozyc połową kapusty, na nią, żeberka z cebulą, posypac majerankiem i przykryc resztą kapusty. Piec w gorącym piekarniku około 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 30.10.2011 21:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat