Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kiszonej kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
kminek 1,5 łyżki
papryka czerwona 1 łyżka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kiszonej kapuście



Żeberka wcześniej umyte ,osuszone i pocięte na porcje posypuję mieszanką przyprawy do żeberek ,papryką ,solą i pieprzem,podsmażam na patelni.

Na dnie naczynia w którym będziemy piekli żeberka wykładam kapustę posypuję kminkiem ,układam podsmażone żeberka,dodaję listek i ziele.

Naczynie przykrywam lub zawijam w folię aluminiową i piekę około 1,5 godziny w 180 stopniach ,co jakiś czas mieszając i polewając żeberka sokiem z kapusty.

Po upieczeniu podaję na ciepło.

smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.03.2017 08:51
Bardzo lubię taki obiadek ;)
halina17 07.03.2017 20:54
Dobre zeberka.
Ada-Gaba 07.03.2017 18:34
coś pysznego
adelajda 07.03.2017 16:09
pyszne danie
jan_mag 07.03.2017 11:33
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak