Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kiszonej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 600 g
kapusta kiszona 400 g
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kiszonej kapuście

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, a następnie peklujemy w ziołach, przyprawach i oliwie - zostawiamy na kwadrans w lodówce,
Krok 1 - Żeberka w kiszonej kapuście foto
2
Do rękawa wkładamy odciśniętą kiszoną kapustę, a następnie dodajemy zapeklowane żeberka wraz z oliwą.
Krok 2 - Żeberka w kiszonej kapuście foto
3
Zamykamy rękaw i należy przemieszać jego zawartość,. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut.
Krok 3 - Żeberka w kiszonej kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 07:58
apetyczne żeberka
IZABELA29 30.11.2012 10:13
smaczne połączenie smaków ,zamiast żeberek może być też użyta karkówka czy szynka wieprzowa .
owca441 12.11.2012 20:46
pyszne
teresa18 19.09.2012 18:45
myślałam że to bardziej skomplikowane, wygląda nieźle
-Natka- 19.09.2012 11:55
mniam mniam! ja chcę takie żeberka dzisiaj na obiad! :)
Rafał10 19.09.2012 09:19
pychotka :)
ilka_86 18.09.2012 21:26
na pewno smaczne
ewelina/bunia 18.09.2012 20:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak