Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kiszonej kapuście.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 3 szt
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 op
tłuszcz 3/4 (z pieczenia mięsa)
kapusta biała 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kiszonej kapuście.

Kapustę odgotować,posiekać i połowę jej włożyć do naczynia żaroodpornego.Żeberka umyć podzielić na kawałki.Cebulę i czosnek obrać.Kapustę posypać przyprawą do bigosu włożyc na niej krżąki cebuli i posiekany czosnek.Następnie połozyć żeberka,posypać je przyprawą,pozostałą cebulą i przykryć kapustą.Dodać tłuszcz z pieczonego mięsa,posypać przyprawą,nakryć naczynie,wstawić do piekarnika i piec 1,5 godziny w tem 180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.11.2013 07:45
przepyszne danie
Bernadeta1 22.09.2013 00:32
bardzo dawno nie robiłam a smaczne
pajbek 28.08.2013 17:32
To jest smaczne jedzonko :-)
kate.500 13.06.2013 15:08
pycha obiadek
IZABELA29 10.01.2013 09:32
pysznie
Motorek 17.10.2012 08:40
uwielbiam żeberka
Wacław 21.09.2012 09:51
ja tez lubie takie danie !
Rafał10 27.08.2012 09:57
dokładnie, PRAWDZIWE POLSKIE DANIE :)
alaaa 05.08.2012 15:26
taki obiadek to ja lubię,,
ElizaT 03.08.2012 09:58
dla mnie smakują !
anemon 18.07.2012 07:29
Ja jeszcze do niedawna nie wiedziałam, że żeberka są takie smaczne. Teraz testuję każdy ciekawy przepis na nie, Twój też z przyjemnością wypróbuję.
barbara11561 14.07.2012 13:51
świetny pomysł na pyszny obiadek:)
pacpaw 11.07.2012 21:59
prawdziwie polskie danie
IZABELA29 07.07.2012 10:53
ja jakoś nigdy żeberek nie kupowałam, może ,że u mnie jest przewaga pań .
misia53 05.07.2012 19:50
beniu , moi mężczyżni by cię mocno chwalili... ja też bym smakowała....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak