Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kiszonej kapuście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 1.5 kg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
pieprz
sól do smaku
ząbek czosnku
bulion warzywny 1/2 szklanki
smalec 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kiszonej kapuście

Kroki postępowania

1
Kapustę wypłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody, dodając ziele i liść laurowy.
Krok 1 - Żeberka w kiszonej kapuście          foto
2
Żeberka umyć, osuszyć, opruszyć solą i pieprzem i usmażyć na rumiano, na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Żeberka w kiszonej kapuście          foto
3
Przełożyć do rondla, dodać suszone warzywa i bulion. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Żeberka w kiszonej kapuście          foto
4
Na tłuszczu wytopionym z żeberek zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 4 - Żeberka w kiszonej kapuście          foto
5
Osączoną z wody kapustę wymieszać z cebulą, majerankiem, przyprawą do bigosu. Dodać żeberka i razem dusić kilka minut do połączenia smaków. Pod koniec dodać posiekany czosnek i w razie potrzeby doprawić.
Krok 5 - Żeberka w kiszonej kapuście          foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 11.01.2015 19:52
bardzo smaczne mięsko
Babeczka35 11.01.2015 19:34
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak