Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ketchupie i cebuli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
ketchup 150 ml
sos worcestershire 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
cebula 5 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ketchupie i cebuli

Żeberka kroimy na porcje. Cebule obieramy i kroimy w pióra. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Gotową marynatą zalewamy żeberka i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, przy czym najpierw układamy 1/2 cebuli, następnie żeberka i ponownie cebulę. Całość polewamy pozostałą marynatą. Rękaw do pieczenia dokładnie zawiązujemy, igłą robimy na górze kilka dziurek, a naczynie przykrywamy. Żeberka pieczemy godzinę w 200 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 06.09.2016 14:53
Pyszny, sycący obiad:)
Anna169Hosz 23.08.2016 08:36
Smakowicie wyglądają.
Ilona_eS 23.08.2016 07:48
zjadłabym :)
Krzysztof15 23.08.2016 06:04
palce lizać
Goya 22.08.2016 22:12
pychota żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak