Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w ketchupie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg
dżem morelowy 1
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w ketchupie

żeberka kroimy w paski, posypujemy przyprawą uniwersalną i odstawiamy do lodówki na noc. naczynie żaroodporne smarujemy cienką warstwą ketchupu i dżemu. wkładamy żeberka i krążki cebuli.grubo smarujemy dżemem i ketchupem. zakrywamy naczynie i pieczemy 2 godziny w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak