Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuscie młodej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta biała 1 szt
koper 1 pęczek
kminek 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
pieprz 4 szt
ziele angielskie 4 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
grzyby leśne 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuscie młodej

Żeberka kroimy w paski według kosći , takie po 6cm .
Ja ich nie doprawiam niczym , mają smakować kapustą.
Kapustę szatkujemy w piórka .
Mięso i kapustę umieszczamy w dużym garnku , doprawiamy i gotujemy do miękkości na małym ogniu . Ważne by świeżego kopru nie dać odrazu , tylko ciut przed końcem gotowania :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.05.2013 16:20
smaczny obiadek
Henryka2 03.05.2013 19:42
Dobre danie.
Olga_SK 03.05.2013 15:17
dobry domowy obiadek :)
bogusia19 03.05.2013 14:43
ciekawy pomysł
IwonaDD 03.05.2013 14:14
pychota !!!!!!!
Anna133 03.05.2013 14:12
Bo nasze polskie są smaczne ino ciut zapominamy o nich
Habibi 03.05.2013 13:59
Uwielbiam takie tradycyjne domowe dania :)
halina16 03.05.2013 13:51
Dobre danie.
dodi 03.05.2013 13:51
również super
Anna133 03.05.2013 13:29
Świetna , delikatna alternatywa dla miesa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak