Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
1 kg -
kapusta biała
1 szt -
koper
1 pęczek -
kminek
1 łyżka -
Sól ziołowa jodowana Prymat
1 łyżeczka -
pieprz
4 szt -
ziele angielskie
4 szt -
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyzeczka -
grzyby leśne
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sposób przygotowania
Ja ich nie doprawiam niczym , mają smakować kapustą.
Kapustę szatkujemy w piórka .
Mięso i kapustę umieszczamy w dużym garnku , doprawiamy i gotujemy do miękkości na małym ogniu . Ważne by świeżego kopru nie dać odrazu , tylko ciut przed końcem gotowania :)
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się