Żeberka w kapuscie młodej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • kapusta biała

    1 szt
  • koper

    1 pęczek
  • kminek

    1 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    4 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyzeczka
  • grzyby leśne

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka kroimy w paski według kosći , takie po 6cm .
Ja ich nie doprawiam niczym , mają smakować kapustą.
Kapustę szatkujemy w piórka .
Mięso i kapustę umieszczamy w dużym garnku , doprawiamy i gotujemy do miękkości na małym ogniu . Ważne by świeżego kopru nie dać odrazu , tylko ciut przed końcem gotowania :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 20.05.2013 16:20
smaczny obiadek
Henryka2 03.05.2013 19:42
Dobre danie.
Olga_SK 03.05.2013 15:17
dobry domowy obiadek :)
bogusia19 03.05.2013 14:43
ciekawy pomysł
IwonaDD 03.05.2013 14:14
pychota !!!!!!!
Anna133 03.05.2013 14:12
Bo nasze polskie są smaczne ino ciut zapominamy o nich
Habibi 03.05.2013 13:59
Uwielbiam takie tradycyjne domowe dania :)
halina16 03.05.2013 13:51
Dobre danie.
dodi 03.05.2013 13:51
również super
Anna133 03.05.2013 13:29
Świetna , delikatna alternatywa dla miesa ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat