żeberka w kapuście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • kapusta biała

    1/2
  • marchewka

    1 szt
  • pieprz biały Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • kapusta biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka gotujemy w osolonej wodzie . Jak będą miekkie wyciagamy kosci . Kapusty siekamy i gotujemy je z starta marchewką . Potem kapusty podsmażamy z cebulką na maśle doprawiamy pieprzem ,kucharkiem i wkłądamy do niej żeberka jeszcze dusimy chwilę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 10.02.2013 13:04
Mniam mniam :) Niezbyt dietetyczne :) ale pyszne.
Anna133 22.06.2012 08:55
uwielbiam
Ewelina47 01.04.2011 07:49
pycha
Gosia32 09.02.2011 09:02
Fajne;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat