Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew średniej wielkości 4 szt
olej do smażenia
mąka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
piwo-niekoniecznie
żeberka
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

Żeberka podzielić na kawałki,posypać odrobiną kucharka i zostawić na parę minut.
Kapustę i marchewkę poszatkować,kapustę kiszoną pokroić,dodać poszatkowaną marchewkę i kucharek do smaku.Wymieszać.Cebulę obrać i pokroić w pół talarki.

Żeberka obtaczać w mące z dodatkiem odrobiny soli i smażyć na oleju na złoty kolor.

Przygotować blachę lub brytfankę.
No dno układać warstwami:kapustę białą,cebulę,kapustę kiszoną,żeberka,następnie znowu kapustę białą itd.Żeberka można polać odrobiną piwa.
Na wierzch zalać tłuszczem z pieczonych żeberek.Piec w piekarniku ok 1,5 godz.Do czasu aż kapusta będzie miękka.

Podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.07.2013 11:18
lubię taki obiad
Anna133 30.10.2011 15:56
uwielbiam
drap13 05.05.2011 18:09
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak