Żeberka w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew średniej wielkości

    4 szt
  • olej do smażenia

  • mąka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól

  • piwo-niekoniecznie

  • żeberka

  • cebula

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na kawałki,posypać odrobiną kucharka i zostawić na parę minut.
Kapustę i marchewkę poszatkować,kapustę kiszoną pokroić,dodać poszatkowaną marchewkę i kucharek do smaku.Wymieszać.Cebulę obrać i pokroić w pół talarki.

Żeberka obtaczać w mące z dodatkiem odrobiny soli i smażyć na oleju na złoty kolor.

Przygotować blachę lub brytfankę.
No dno układać warstwami:kapustę białą,cebulę,kapustę kiszoną,żeberka,następnie znowu kapustę białą itd.Żeberka można polać odrobiną piwa.
Na wierzch zalać tłuszczem z pieczonych żeberek.Piec w piekarniku ok 1,5 godz.Do czasu aż kapusta będzie miękka.

Podawać z ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 13.07.2013 11:18
lubię taki obiad
Anna133 30.10.2011 15:56
uwielbiam
drap13 05.05.2011 18:09
warte wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat