Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, pociąć w paski, posolić.
Następnie obsmażyć delikatnie na suchej patelni, lub podlać bardzo delikatnie wodą.
Na powstałym po żeberkach tłuszczu podsmażyć posiekaną w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - Żeberka w kapuście foto
4
Kapustę kiszoną przelać wodą, wypłukać, następnie przełożyć do garnka i gotować ok 25 min do zmięknięcia.
Po zagotowaniu odlać wodę, przyprawić solą, pieprzem, kminkiem i liściem laurowym do smaku.
Krok 2 - Żeberka w kapuście foto
5
Przełożyć 1/2 kapusty go garnka. Następnie wyłożyć żeberka i kolejną warstwę kapusty. Na całość wyłożyć przypieczoną cebulę z tłuszczem. Podlać wodą, smażyć do zmięknięcia żeberek( ok godzinę).
Krok 3 - Żeberka w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.01.2015 05:43
smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak