Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w kapuscie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
żeberka wieprzowe 1,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szt
bulion 0,5 l
wino czerwone 0,25 l
pieprz do smaku
koper świeży 1 pęczek
smalec 2 łyżki
smietana 18% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w kapuscie

obieramy kapustę (około 15 dużych liści), parzymy je kilka minut w gotującej się wodzie, żeberka posypujemy szczypta przyprawy smażymy do zrumienienia. zawijamy w liście kapusty, układamy w rondlu. podlewamy bulionem, dodajemy posiekany koper i dusimy 40 minut, po około 25 minutach dodajemy wino, gdy wino odparuje dodać łyżkę gęstej śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak