żeberka w kapuscie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 szt
  • bulion

    0,5 l
  • wino czerwone

    0,25 l
  • pieprz do smaku

  • koper świeży

    1 pęczek
  • smalec

    2 łyżki
  • smietana 18%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obieramy kapustę (około 15 dużych liści), parzymy je kilka minut w gotującej się wodzie, żeberka posypujemy szczypta przyprawy smażymy do zrumienienia. zawijamy w liście kapusty, układamy w rondlu. podlewamy bulionem, dodajemy posiekany koper i dusimy 40 minut, po około 25 minutach dodajemy wino, gdy wino odparuje dodać łyżkę gęstej śmietany

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat