Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w jasnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 30 dkg
koper
śmietana 1 łyzka
olej
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w jasnym sosie

Umyte i osuszone żeberka oprószamy kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Jak mięso jest prawie miękkie to siekamy koperek i dodajemy do mięsa. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 20.02.2013 18:59
bardzo lubię :)
ben-ka 24.01.2013 11:25
bardzo lubimy żeberka w każdej postaci.
barbara11561 02.11.2012 11:45
nie ma to jak słuszny kawałek dobrego mięska:)
Wafelek2601 23.10.2012 09:18
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak