Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w czerwonej kapuście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 szt
olej do smażenia
kapusta czerwona 1/4 szt
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
cebula biała 1 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w czerwonej kapuście

Żeberka myjemy osuszamy i podsmażamy na oleju. Przekładamy do garnka, dodajemy szklankę wody, cebulę obraną i pokrojoną w kostkę, kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy. Mięso dusimy na małym ogniu.
Kapustę szatkujemy, wkładamy na 5 minut do wrzątku, odcedzamy i wykładamy na prawie miękkie żeberka. Przyprawiamy. Dusimy do miękkości. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.02.2014 08:33
dobry obiad
caralajna 30.05.2013 06:09
świetny obiad, bardzo apetyczne zdjęcie
kamyk 05.03.2013 12:36
pyszne są, chętnie się skuszę
Magda24 11.02.2013 10:27
jakie pyszne połączenie :)
Laila2786 11.02.2013 08:59
z tą kapustą pychotka
gosia1988 11.02.2013 08:44
smakowicie wyglądające danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak