Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ciemnym piwie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo karmi 500 ml
cebule białe 2 duże
kolendra mielona 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
pieprz mielony 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól selerowa do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej
żeberka
kumin 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ciemnym piwie

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki.
Wymieszać przyprawy i obsypać nimi żeberka.
Cebulę posiekać, dodać do żeberek i wszystko razem wymieszać.
Owinąć żeberka folią spożywczą i włożyć do lodówki na 12-24 godziny.
Zamarynowane żeberka szybko obsmażyć na oleju i włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki.
Zalać piwem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C.
Piec, aż żeberka się zrumienią, w międzyczasie podlewać piwem.
Naczynie nakryć i dusić do miękkości - na koniec pieczenia ponownie odkryć na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 16.06.2012 17:29
super
Habibi 27.03.2012 00:15
*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak