Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pod pierzynką.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 -1 kg
kapusta kiszona 30-40 dag
majonez średni

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pod pierzynką.

Kroki postępowania

1
Żeberka przyprawić przyprawą do żeberek z miodem. Odstawić na ok 3 godziny do lodówki.
Krok 1 - Żeberka pod pierzynką. foto
2
Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Żeberka pod pierzynką. foto
3
Przykryć kiszoną kapustą.
Krok 3 - Żeberka pod pierzynką. foto
4
Na kapustę dać majonezu.
Krok 4 - Żeberka pod pierzynką. foto
5
Zapiekać w piekarniku ok 1 - 1,5 godziny.
Krok 5 - Żeberka pod pierzynką. foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Żeberka pod pierzynką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 03.02.2013 14:59
Zgłoszenie przyjęte do konkursu :)
emeslive 18.09.2012 14:36
Bardzo apetyczne żeberka.
sara1 03.09.2012 09:29
świetny przepis
Miki 27.08.2012 13:39
mniam
maciek7 10.08.2012 19:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak