Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po farmersku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 g
marchew 1
cebula 1
jabłka 2
czosnek ząbki 3
grzyby suszone kilka
białe wino pół szkl
woda 1 szkl
Rozmaryn suszony Prymat szczpta
rozmaryn świeży 1 gałązka
jałowiec kilka zaren
ziele angielskie 3-4
sól
pieprz
pieprz ziołowy XXL
Majeranek suszony Prymat
oregano świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po farmersku

Żeberka umyć, podzielić na porcje, obsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać pokrojoną cebulę, czosnek
i marchewkę, podsmażyć po czym podlać winem i niewielką ilością wody. Grzybki uprzednio namoczone i wypłukane dodać do mięsa. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż do miękkości, podlewać wodą gdy wyparuje.
Pod koniec dodać pokrojone na plasterki jabłka i jeszcze poddusić ok 10 min.
Posypać listkami oregano. Podawać z odsmażanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 10.03.2014 10:45
apetycznie zrobione
ZEWA 10.03.2014 09:03
a u ciebie nuda i nuda, oczywiście żartuję. Jak zwykle pysznie :)
andrej 10.03.2014 09:02
wspaniałe !!!
Lidzia 10.03.2014 05:56
Żeberka, mniam.
Anna169Hosz 09.03.2014 20:37
Nie ma to jak "konkretne" dania!
Joannasz3190 09.03.2014 20:22
Ciekawy pomysł :)
luna76 09.03.2014 20:09
Pyszne danie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak