Żeberka pieczone z ananasem.

Żeberka pieczone z ananasem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ananas w puszce

    1 szt
  • miód

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

  • ketchup

    3 łyżki
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Trzy łyżki zalewy z ananasa wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju. Posmarować żeberka i odstawić do lodówki na całą dobę.Następnego dnia ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 50min. w 180*C. skrapiając syropem z ananasa.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone papryką.
Żeberka podawać z ryżem wymieszanym z kukurydzą i rodzynkami.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (67)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

13.04.2014 11:16
smaczne mięsko

w mojej kuchni

22.01.2014 07:39
takie mięsko to lubię

Lis

12.01.2014 15:46
Pyszny pomysł na żeberka - będę musiała koniecznie spróbować:)

RenataZ-et

20.12.2013 21:31
super żeberka

Kolorowa

15.12.2013 23:41
lubię takie smaki ;)

Mati13

30.11.2013 23:39
bardzo ciekawe danie

Róża1

15.11.2013 11:31
rewelacyjne mięsko:-)

Sroczka

17.10.2013 22:42
Pyszne, kolorowe danie. Pyszności.

gibli

08.10.2013 15:18
ciekawy przepis:)

Margo1

20.09.2013 08:14
Fantastyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat