Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka pieczone w winnej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500-700 g
wino czerwone wytrawne 1,5 szkl
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
kolendra 1/4 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka pieczone w winnej marynacie

Mięso należy umyć i podzielić na mniejsze kawałki.
Wino wymieszać z oliwą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Cebulę pokroić na paski.
W misce ułożyć część cebuli, położyć na to mięso, przykryć resztką cebuli i zalać winem.
Żeberka wstawić do lodówki na około 8-12godzin, co jakiś czas przemieszać. Upiec w folii razem z marynatą, w 180 do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak