Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Soczyste żeberka wieprzowe są szczególnie popularne w sezonie grillowym. Przez cały rok możesz przygotować je także w piekarniku. Poznaj sprawdzony przepis na to pyszne danie. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żeberka wieprzowe

    1 kilogram
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • por (biała część)

Marynata

  • olej

    2 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos paprykowy

    2 łyżki (słodki)
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie to:

- soczyste, pyszne mięso + warzywa

- danie grillowe podane niezależnie od pory roku

- prosty w przygotowaniu przepis na obiad

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka pieczone w rękawie foto
Żeberka umyć i poporcjować.
Krok 2 - Żeberka pieczone w rękawie foto
Składniki marynaty połączyć, dodać posiekany drobno czosnek.
Krok 3 - Żeberka pieczone w rękawie foto
Żeberka włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Krok 4 - Żeberka pieczone w rękawie foto
Warzywa oczyścić i razem z żeberkami włożyć do rękawa. Zawiązać końce, przekłuć rękaw wykałaczką i wstawić do piekarnika na 1.5 - 2 godz. z temp. 180*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Łukasz15 11.05.2015 17:24
Uwielbiam takie skrzydełka.
pajbek 11.05.2015 16:00
lubię takie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat