Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 700-800 gram

Marynata

Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Porada

Mięso tak upieczone jest aromatyczne i delikatne w smaku. Musztarda miodowa nadaje mu szczególnego charakteru.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki.
(Miałam bardzo mięsiste, więc żeberka poprzecinałam co jedną kostkę.)
Składniki marynaty wymieszać w miseczce.
Mieszanką dokładnie natrzeć mięso i całość odstawić do lodówki - minimum na 20 minut.
(Ten krok można pominąć.)
Po tym czasie żeberka umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 90-100 minut w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:34
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak