Żeberka pieczone w brzoskwiniach

Żeberka pieczone w brzoskwiniach

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat temu nawet nie pomyślelibyśmy o takim połączeniu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • żeberka wieprzowe

    1.5 kilograma
  • cebula

    1 sztuka
  • brzoskwinie

    500 gramów
  • sos sojowy ciemny

    50 mililitrów
  • miód lipowy

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    50 mililitrów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem.

Brzoskwinie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy razem z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem, sosem i miodem. Żeberka mieszamy z powstałym sosem. Całość przekładamy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem około godziny w 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat