Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone w brzoskwiniach

5.0
(18)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat temu nawet nie pomyślelibyśmy o takim połączeniu.

Składniki:

Składniki:

żeberka wieprzowe 1.5 kilograma
cebula 1 sztuka
brzoskwinie 500 gramów
sos sojowy ciemny 50 mililitrów
miód lipowy 3 łyżki
olej rzepakowy 50 mililitrów
ząbki czosnku 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone w brzoskwiniach

Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem.

Brzoskwinie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy razem z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem, sosem i miodem. Żeberka mieszamy z powstałym sosem. Całość przekładamy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem około godziny w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak