Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone solo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
ocet balsamiczny
oliwa
czosnek
sól
pieprz
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone solo

Rozgrzewają i dodają masę energii.

1. Żeberka wieprzowe pokroić.
2. Posypać solą i pieprzem.

Marynata:
1. DO miski wlej ocet balsamiczny i oliwę ( 1:2 ), wymieszaj dokładnie.
2. Dorzuć pokrojony w plasterki czosnek ( według uznania ).
3. Wsyp sporą ilość rozmarynu.

Mięso marynuj około 2 godzin. Wyłóż na blaszce i piecz około 1 h w 180C, przez 45 minut pod przykryciem.
Następnie odkryj, żeby żeberka miały szansę się zarumienić.

SMACZEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak