Żeberka pieczone słodko-kwaśne

Żeberka pieczone słodko-kwaśne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    700 g
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto
W naczyniu żaroodpornym wymieszać dokładni składniki na marynatę.
Krok 2 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie po porcjować na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Żeberka pieczone słodko-kwaśne foto
Mięso bardzo dokładnie pokryć marynatą, a następnie odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Piec w 180 st pod przykryciem z folii aluminiowej przez godzinę.następnie odkryć folię, a piekarnik przełączyć na funkcję grilla. Piec aż żeberka będą miały piękny ciemny kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat