żeberka panierowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 szt.
  • sól

    dla smaku
  • mąka krupczatka

  • jajko

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującej wody dodajem włoszczyznę, przyprawy, sól. Zeberka dzielimy na 8 części. Wrzucamy do włoszczyzny, zagotowujemy, stawiamy na średnim ogniu, gotujemy w odkrytym naczyniu do zmięknięcia. miękkie żeberka odcedzamy, usówamy chrząstki, zostawiamy do lekkiego ostygnięcia. Mięso oprószamy solą, panierujemy w mące, jajku i bułce.Smażymy na bardzo gorącym tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat