Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pachnące tymiankiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
czosnek 3 ząbki
oliwa 50 ml
sos sojowy ciemny 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
tymianek 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pachnące tymiankiem

Żeberka oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielone na porcje ułożyć w szklanym naczyniu. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, sos sojowy ciemny oraz przyprawy: tymianek, pieprz biały, chili pieprz cayenne oraz sól. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na 12 godzin do lodówki.

Żeberka razem z marynatą przełożyć na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu po 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.10.2012 20:59
pyszne
Goya 02.07.2012 16:21
super
malaczarna23 21.05.2012 22:19
pycha
Gosia40 05.10.2011 14:45
Oj... Same smakołyki
Nina7 02.10.2011 20:22
Super obiad:)
Misiek1 29.09.2011 12:50
Już czuję ich zapach i niesamowity smak:)
pacpaw 24.09.2011 22:18
niedawno robiłem żeberka, szkoda że nie podejrzałem tego przepisu
pioge7 24.09.2011 09:29
dobre
patusia 23.09.2011 22:15
Pycha :)
matriasik 23.09.2011 22:00
Ależ apetycznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak