Żeberka na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • keczup pikantny

    5 łyżek
  • napój typu cola

    50 gram
  • musztarda ostra

    3 łyżki
  • rękaw do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

1-Żeberka myjemy , kroimy w paski nieduże. Robimy marynatę colę oraz keczup i musztardę łączymy razem i mieszamy 2- Przygotowujemy naczynie żaroodporne okrągłe. Żeberka obtaczamy w marynacie i wkładamy do woreczka na koniec zalewamy końcówką marynaty nasze żeberka 3- Naczynie z żeberkami wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 180 stopniach sprawdzając jak piecze się mięsko 4- Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 28.06.2012 08:25
pycha
Małgorzata106 10.04.2012 19:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat