Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
imbir 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
wódka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na ostro

Zeberka pluczemy , osuszamy i kroimy na porcje z 1 zeberkiem . Obieramy czosnek , przeciskamy przez praske , laczymy z sosem sojowym , imbirem , miodem i maka ziemniaczana , sokiem z cytryny i wodka .oraz troszke soli . Mieszamy dokladnie i polowa sosu zalewamy zeberka . Odstawiamy na 1 godzine do lodowki a najlepiej na cala noc . Smazymy na patelni lub na grilu , smarujemy podczas smazenia pozostala marynata .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.09.2011 18:35
uwielbiam takie żeberka
novita23 26.05.2011 19:39
pyszne
zuzanna6 11.11.2010 08:18
dobre
monisia1977 20.08.2010 17:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak