Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 1/2 buteleczki
miód prawdziwy 3 łyżki
sól zmiękczająca 2 łyżeczki
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 3 łyżeczki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowe

Żeberka kroimy na porcje. Nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do żeberek i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Sos sojowy łączymy z miodem i po 2 godz. Nacieramy nim żeberka. Odstawiamy na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami i sosem. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i zapiekamy w 180 C około 50 minut. Mięso przekładamy do garnuszka a powstały sos zlewamy . Dodajemy 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu minimum 30 minut. Doprawiamy Kucharkiem. W osobnej miseczce rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy po woli do garnka z mięsem ciągle mieszając.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.08.2011 15:27
Bardzo smakowicie wyglądają.
cukiereczek 02.04.2011 07:01
Takie żeberka to niebo w gębie
Jolanta40 01.04.2011 09:38
i smakują też świetnie a niewiele przy nich pracy
Misiek1 31.03.2011 16:51
wyglądają rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak