Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka marynowane w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
piwo ciemne 1 szkl
majeranek 1 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżka
czosnek 2 ząbki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Podawać z surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka marynowane w piwie

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Zmiażdżony czosnek wymieszać z przygotowanymi składnikami marynaty( oprócz oleju). Włożyć mięso, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu a kilka godzin. następnie żeberka wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 180 stopni polewając od czasu do czasu pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak