Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka marchewkowo-pieczarkowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 1 kg
marchewki 3
posiekanego koperku 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa ognisty smok do smak
sosu sojowego 2 łyżka
mąki pszennej 1 łyżka
mleko 5 łyżka
bulion mięsny 350 z warzywami
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka marchewkowo-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć i osuszyć, pokroić na paski miedzy kostkami. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć żeberka i podsmażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki, marchewkę i cebule pokroić. Marchew w plastry a pieczarki i cebule w kostkę
Krok 1 - Żeberka marchewkowo-pieczarkowe foto
2
Gdy mięso się przyrumieni wrzucić cebule i podsmażyć. Następnie dodać marchewkę i pieczarki i również chwilkę smażyć. Gdy wszystko się przyrumieni dodać wszystkie przyprawy, koperek i podlać bulionem.
Krok 2 - Żeberka marchewkowo-pieczarkowe foto
3
Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do miękkości. Powstały sos zagęścić mąką rozrobioną z mlekiem i zagotować. Żeberka podawać np. z kaszą jęczmienną.
Krok 3 - Żeberka marchewkowo-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

25.04.2013 14:37
cudnie wyglądają, aż ślinka leci
cukiereczek 06.10.2012 08:35
pycha
mela25 08.09.2012 07:07
pyszne !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak