Żeberka grillowane z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1000 g
  • miód prawdziwy

    3-4 łyżki
  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • ketchup łagodny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć ,osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym .
Z podanych składników przygotować marynatę . Włożyć poporcjowane na części żeberka do marynaty ,pozostawić minimum na noc w lodówce .
Wyjąć i przełożyć na tacki go grillowania lub na patelnię grillową i grillować do miękkości przewracając co jakiś czas na drugą stronę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat