Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
1000 g -
miód prawdziwy
3-4 łyżki -
olej słonecznikowy
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki -
ząbek czosnku
1 szt -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka -
ketchup łagodny
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Żeberka grillowane z miodem
Z podanych składników przygotować marynatę . Włożyć poporcjowane na części żeberka do marynaty ,pozostawić minimum na noc w lodówce .
Wyjąć i przełożyć na tacki go grillowania lub na patelnię grillową i grillować do miękkości przewracając co jakiś czas na drugą stronę .
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się