Żeberka grillowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    800 g
  • miód płynny

    2 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    1-2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć i osuszyć ,pokroić na porcje. Przygotować marynatę z podanych składników i włożyć żeberka do marynaty ,dokładnie obtoczyć . Odłożyć do lodówki na noc .Wyjąć i przełożyć na grilla ,można na tackach . Grillować do miękkości odwracając co jakiś czas .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 25.06.2017 13:56
świetny przepis
katarzynka455 24.06.2017 15:47
pyyyysznieee:)
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:54
Pyszne mięsko.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat