Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA GARAM MASALA

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Żeberka pieczone w aromatycznej marynacie.

Składniki:

Składniki podstawowe

żeberka 70 dag

Marynata

olej 2 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżeczki
sól 0.3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA GARAM MASALA

Mięso myję i osuszam, rozcinam na kawałki.
Z podanych składników przygotowuję marynatę.
Mięso dokładnie nacieram marynatą, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
Żeberka piekę pod przykryciem w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez godzinę, następnie zdejmuję pokrywkę i piekę przez kolejne 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak