odc. 4 Mój przepis na

Żeberka duszone z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    10 dag
  • sól

    1 szczypta
  • żeberka

  • kminek mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i mąką. Podsmażyć na oleju, na rumiano z obu stron. Posypać kminkiem, podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Cebulę pokroić w krążki i dodać do mięsa pod koniec duszenia. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. (2-3 porcje).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BernadettaP 28.09.2011 08:17
Lubię żeberka :-)
marcia71 11.04.2011 11:19
ALE SMAKOŁYKI, LUBIĘ ŻEBERKA
Bart 10.03.2011 23:30
pyszności
AgaS10 07.02.2011 09:24
no i znów ten kminek:)ale żeberka jak najbardziej:)
szajba2 30.12.2010 14:46
lubię dusić żeberka
berys18 17.11.2010 07:42
ja często robię żeberka, ale nigdy nie dodawałam kminku. Muszę spróbować tej przyprawy w żeberkach
buksiak12 28.08.2010 10:49
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:20
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:40
chyba nawet dzisiaj
Emilia22 28.08.2010 08:39
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat