Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
olej 3 łyżki
cebula 10 dag
sól 1 szczypta
żeberka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z cebulą

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i mąką. Podsmażyć na oleju, na rumiano z obu stron. Posypać kminkiem, podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Cebulę pokroić w krążki i dodać do mięsa pod koniec duszenia. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. (2-3 porcje).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 28.09.2011 08:17
Lubię żeberka :-)
marcia71 11.04.2011 11:19
ALE SMAKOŁYKI, LUBIĘ ŻEBERKA
Bart 10.03.2011 23:30
pyszności
AgaS10 07.02.2011 09:24
no i znów ten kminek:)ale żeberka jak najbardziej:)
szajba2 30.12.2010 14:46
lubię dusić żeberka
berys18 17.11.2010 07:42
ja często robię żeberka, ale nigdy nie dodawałam kminku. Muszę spróbować tej przyprawy w żeberkach
buksiak12 28.08.2010 10:49
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:20
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:40
chyba nawet dzisiaj
Emilia22 28.08.2010 08:39
muszę wypróbować ten przepis
halina17 12.08.2010 16:02
Smaczne zeberka.
Barbara55 02.07.2010 14:30
no i kompocik oczywiście
Barbara55 02.07.2010 14:29
konkret żeberka, kapusta, ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak