Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone w sosie...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
smalec 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
mąka pszenna 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
woda 2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
ziemniaki ugotowane 50 dag
koperek 1 łyżka
surówka - jaką lubisz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone w sosie...

umyte porcje żeberek osuszyć i obsypać mąką - na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony

dodać pieprz, paprykę, jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe, wodę i dusić pod przykryciem do miękkości żeberek (około 40 minut)

gotowe do smaku doprawić maggi

podać z ziemniakami tłuczonymi z koperkiem i np. kapustą kiszoną z grzybami........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 23.07.2013 15:31
przepyszne żeberka,lubię tak przyrządzone i doprawione
misia53 08.05.2013 20:15
za taki obiadek mąż by mnie pochwalił....hihi...
Łukasz15 27.02.2013 11:04
Pyszne są takie żeberka
Misia13 15.02.2013 20:13
aż nabrałam ochoty na nie ;-)
adelajda 15.02.2013 20:00
jak dawno nie jadłam !
angelika14 15.02.2013 19:58
uwielbiam żeberka
magdziorka6 15.02.2013 19:49
znakomity obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: