Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w piwie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa gyros
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cynamon Prymat szczypta
piwo pół litra
olej do smażenia
żeberka wieprzowe 1 kg
cebula biała 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w piwie

Żeberka płuczemy i osuszam, oprószamy sola i pieprzem, następnie chowamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po godzinie schłodzone żeberka nacieramy przyprawą gyros i cynamonem, zalewamy szklanką piwa, wsadzamy do szczelnego naczynia i marynujemy w lodówce prze 3 godziny, po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu odsączone z zalewy przypraw, wrzucamy pokrojone w piórka cebule.
Gdy żeberka z każdej strony będą zarumienione wlewamy resztę marynaty, i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ,w międzyczasie podlewając resztką piwa, mięso dusimy do momentu aż będzie łagodnie odchodzić od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.05.2014 20:36
Pyszne mięsko :-)
Lidzia 06.05.2014 16:12
Takie lubię.
Wafelek2601 06.05.2014 11:48
Apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak