Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w czerwonej kapuście

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 800 g w pasku
kapusta czerwona 1/3 małej główki
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 0,5 l
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżka
chili Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 ml

Porada

Żeberka podawać wg.gustu z ziemniakami makaronem , kaszą czy te pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w czerwonej kapuście

1.żeberka umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki między kośćmi.( W zależność od tego jakie wielości porcji chcemy osiągnąć) Warzywa umyć , kapustę poszatkować drobno , cebulę pokroić w kostkę-wymieszać razem.
2.Na dno garnka ułożyć 1/2 warzyw oraz żeberka.
3.Całość przykryć resztą kapusty oraz zalać bulionem. Wstawić na gaz dusić ok 60 min na wolnym ogniu ,dodać przyprawy , delikatnie wymieszać ( spróbować ew. doprawić)
4.Mąkę dokładnie połączyć z wodą oraz paroma łyżkami wywaru z sosu , przelać do garnka , wymieszać nad gazem do lekkiego zgęstnięcia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.08.2016 15:10
Moje smaki
berys18 10.03.2016 12:26
bardzo fajny przepis
SzczyptaChili 06.01.2016 19:04
Polecam nabierają pięknego purpurowego koloru i są bardzo smaczne :)
Renataj 06.01.2016 08:56
Lubię żeberka ale w takim wydaniu jeszcze nie robiłam.
norweska20 05.01.2016 21:20
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak