Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka barbecue

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 szt
oliwa 2 łyżki
cukier 4 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
miód 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka barbecue

Marynata - posiekaną cebulę i 3 ząbki rozgniecionego czosnku dodać do ok 2 łyżek oliwy. Dodać max 1 łyżeczkę chili, ok 4 łyżek cukru, sos sojowy, keczup i miód. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać sól i pieprz do smaku.
Mięso odgotowujemy w wodzie przez ok kwadrans. Ostudzone wkładamy do marynaty i pozostawiamy w niej min 2-3 godz. Następnie zapiekać żeberka na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.10.2013 10:29
To coś dla mnie jak jest miód i sos sojowy,to żeberka muszą być smaczne.
Grazyna0211 11.09.2013 09:44
smacznie przygotowane żeberka
IwonaKa 02.09.2013 00:08
super doprawione
Krystyna32 27.06.2013 21:39
bardzo lubię
barbara11561 11.02.2013 14:52
też lubię żeberka z grilla:)
caralajna 20.08.2012 08:52
dobrze przyprawione
Katarzyna59 14.08.2012 17:34
super
Ada-Gaba 14.08.2012 11:12
smaczne
agnieszka214 08.06.2012 10:09
mnuam
Katarzyna56 28.04.2012 12:06
Mojego męża przysmak:o)
calliope 22.11.2011 08:54
ciekawe
ElizaT 07.09.2011 09:23
fajne
halinka1011 02.08.2011 07:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak