Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka anyżowo-czosnkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg (pokrojone na kawałki)
mąka
olej do smażenia
imbir 120 g
ząbki czosnku 10 szt
anyż gwiazdki 70 g
sambal oelek 1 łyżeczka
sos sojowy jasny 400 ml
cukier 450 g
woda 2 l
ocet ryżowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka anyżowo-czosnkowe

Rozgrzałem olej, usmażyłem obtoczone w mące paski żeberek na złoty kolor.
Osączyłem na papierowym ręczniku. Przełożyłem do wysokiego garnka, dodałem pokrojony w plastry imbir, czosnek, gwiazdki anyżu, sambal oelek, sos sojowy, cukier i wodę.
Dusiłem na małym ogniu około półtora godziny. Gdy mięso zaczęło odchodzić od kości, wlałem ocet, gotowałem kolejne 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamyczek 24.03.2017 08:56
lubię żeberka ale mi do nich jakoś anyż nie pasuje
ania2610 19.03.2017 18:26
wyszły idealnie :)
Edith85 17.03.2017 18:26
Ale pyszności
wyattearp 17.03.2017 17:18
wyglądają .... kusząco
Grazyna0211 17.03.2017 16:34
smaczna propozycja
Wiesława1 17.03.2017 15:28
Pyszne danie
KORAL 17.03.2017 14:06
Żeberek nie jadam, ale te chętnie bym spróbowała :)
Wafelek2601 17.03.2017 13:38
Rewelacyjnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak